Perhekoti Päiviö Oy © 2015 - 2019

Tapahtumat ja leirit

Lomapaksu_logo.png

MENNEET TAPAHTUMAT

 

Perhekoti Päiviö tarjoaa yhteistyössä Loma-Paksun kanssa monenlaista leiritoimintaa vuodelle 2016.  Kaikille leireille voit osallistua ilman aiempaa kokemusta ja kaikki tapahtumat ovat päihteettömiä. Päiviön henkilökunnalla on vankka osaaminen lasten ja nuorten kanssa tehtävästä työstä. Lisäksi lapsia leireillä ohjaavat eri alojen ammattilaiset.  Leireille ovat tervetulleita myös erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret (esim. kehitysvammaisuus, käytöshäiriöt, haasteet mielenterveydessä). Perhekoti Päiviön kanssa yhteistyössä toteutettavat leirit ovat niin ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä kuin kuntouttavaa ja itsetuntoa lisäävää toimintaa. Leiriläisille jotka tarvitsevat erityistä tukea leirihintaan lisätään erityisen tuen lisä 100€/vrk joka sisältää tuen ja tarvittaessa raportoinnin kotiin ja sosiaalityöntekijälle. Leireille voi tulla myös oman avustajan kanssa jolloin hinnasta ja leirin sisällöstä voi neuvotella kanssamme.

Helmikuu: Valonjuhla 6.2. Päivä alkaa pidentymään ja Paksun mäen lapset yhteistyössä Loma-Paksu Oy:n kanssa kutsuvat kaikki juhlimaan auringon palaamista! Luvassa on lauluesityksiä ja hauskanpitoa pulkkamäessä. Lapset myyvät myös itse leipomiaan tuotteita, kirpputoritavaroita sekä makkaraa. Tule pitämään hauskaa kanssamme klo. 12-16.00 ja ota mukaan myös oma pulkka!

Huhtikuu: 15.-22.4. Perhekoti Päiviössä järjestetään kuntouttava opiskelujakso. Tämä tarkoittaa intensiivi- jaksoa, jolloin lapsen/nuoren kanssa työskennellään tavoitteellisesti koulunkäynnin, hyvinvoinnin ja arjen taitojen haltuunoton edistämiseksi. Työskentelyssä käytetään luovia menetelmiä.  Jakso on tarkoitettu opinnoissaan haasteita kohdanneille ja edistymistä seurataan erikseen sovittavilla 5-7 päivän lisäjaksoilla tarpeen mukaan. Opiskelujakson ajatus on olla osa ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Kysy lisää Mirvalta (KM) +358400215091 / mirva.paasirova@gmail.com.

Ville Nurminen, räp-work shop. Keväällä 2018. Lasten yhdessä tekemä kappale löytyy Spotifystä nimellä: Lastenkoti.
 

Heinäkuu: Luova ilmaisu 27.-28.7 (12-18v). Luovan ilmaisun kurssilla etsimme tien salaisen minän luokse. Arkiminän ja naamion takaa voikin löytyä aivan joku toinen, luova minä, joka saa nyt tulla kuulluksi. Kurssilla inspiroidumme unista, tulevaisuuden toiveista, peloista, kiukuista ja kuvitelmista. Materiaaliksi sopivat omat kokemukset ja ajatukset, keksityt tai kuullut tarinat ja kaikki mahdollinen, mitä mielen sokkeloissa liikkuu. Kurssilla löydämme uutta itse ilmaisun vapautta ja puramme lukkoja, jotka ovat oman luovuuden tiellä. Kun tarinat heräävät eloon, sanoiksi ja kuviksi, me voimme löytää itsestämme jotakin aivan uutta. Kurssilla kirjoitetaan, kuunnellaan musiikkia ja tehdään erilaisia kuvia. Hinta täysihoidolla 160€/hlö (sisältää majoituksen, ruuat ja ohjelman) TAI 100€/hlö pelkkä ohjelma omin eväin. Tarvittaessa hintaan lisätään erityisen tuen lisä 100€/vrk. Maksimi osallistujamäärä on 15 ja kurssi toteutetaan kuudella osallistujalla.

Klovneria 29.-30.7. (yli 15v). Kyllästyttääkö  järkevyys? Eikö huvita aina olla asiallinen tai vakavasti otettava. Etkö olekaan niin fiksu tai kypsä, vaan sisälläsi asuu vallankumouksellinen, hassu töppäilijä ja naureskelija. Kun tekee mielesi heittäytyä hankalaksi, kertoa oikein huono vitsi ja kääntää maailma ylösalaisin, on aika kaivaa esille punainen nenä ja astua klovnien rajattomaan maailmaan. Klovnerian kurssilla tutkitaan pelleroolin kautta omia rajoja ja rooleja, ja tunnustellaan voisiko niitä muuttaa mukavammaksi. Punainen nenä opettaa käyttäjälleen irtipäästämistä itsekontrollista ja peloista. Se opettaa suhtautumaan itseensä vähemmän vakavasti ja rentoutumaan esiintymis- ja vuorovaikutustilanteissa. Kurssilta mukaan jää ripaus anarkiaa, runsaasti luovaa hulluutta  ja uudenlaisia tapoja kohdata maailma ja muut ihmiset. Kurssilla rohkaistutaan, nauretaan kippurassa ja inspiroidutaan elämästä. Kaikista meistä löytyy oma ainutlaatuinen klovni. Uskallatko  ottaa selvää, millainen itsestäsi löytyy! Hinta täysihoidolla 180€/hlö (sisältää majoituksen, ruuat ja ohjelman) TAI 120€/hlö pelkkä ohjelma omin eväin. Tarvittaessa hintaan lisätään erityisen tuen lisä 100€/vrk. Maksimi osallistujamäärä on 15 ja kurssi toteutetaan kuudella osallistujalla.

Sekä Luovaa ilmaisua että Klovneriaa opettava Vilja Itkonen (FM) on sanataide- ja draamaohjaaja, kirjoittaja, teatterintekijä sekä äidinkielen, kirjallisuuden ja ilmaisutaidon opettaja. Vilja on työskennellyt pitkään taidekasvatuksen sekä luovan kirjoittamisen aloilla erityisesti lasten ja nuorten parissa. Lisäksi hän on vaikuttanut yli 20 vuoden ajan useissa teatteriryhmissä Suomessa ja ulkomailla. Vilja on ohjannut sekä kirjoittanut näytelmiä, järjestänyt erilaisia esittävän taiteen kursseja sekä kouluttanut opettajaopiskelijoita sekä sanataideohjaajia. Viimeisen kolmen vuoden aikana hän on opiskellut fyysistä teatteria, mimiikkaa ja klovneriaa Argentiinassa.

Yhteisötaideprojekti, seinämaalauksia perhekotilasten voimaeläimistä 2017. Toteutettu Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. Lataa esite.

Elokuu: Räppityöpaja 3.9.2016 (noin 6h) Työpaja pitää sisällään Inarilaisen artisti räppäri Ailu Vallen ohjaamana aiheen valintaa, riimittelyä, sanoitusten kokoamista, harjoittelua ja räppäämistä yksin, parityöskentelynä ja ryhmässä. Voit ottaa mukaan omia kirjoituksiasi, luoda hetkessä uutta tai yhdistellä sanoituksia muiden kanssa. Räpit on mahdollista äänittää työpajan lopuksi. Bändityöpajan hinta on 75€/hlö  (+ mahdollinen erityisen tuen lisä 50€/päivä ja 100€/vrk).

Bändi-ilta 3.9.2016. Räp- työpajalle osallistuneilla on tilaisuus osallistua samana iltana järjestettävään nuorten bänditapahtumaan Loma-Paksussa. Tavoitteena olisi esittää yhdessä muiden osallistujien ja Ailu Vallen kanssa päivän tuotoksia. Lisäksi tapahtumassa esiintyy paikallisia nuorten bändejä. Bändi-iltaa isännöi Kittiläläinen muusikko ja musiikinopettaja Ville Linnala.

Tapahtuman aikana on mahdollista majoittua Loma-Paksun majatalossa täysihoidolla: 52€/nuori ja 60€/aikuinen TAI pelkkä majoitus (ilman ruokailuja): 25€/nuori ja 30€/aikuinen.